Lekker goedkoop

NIET DUUR

Doordat we dus zelf aan de slag gingen hoefden we ook geen bier meer in te kopen voor onze schuurfeesten. De inkoop van het hop enzo regelen via een medestudent z’n vader die weer een vriendje ergens had etc. etc. We kunnen nu 1,- euro per biertje vragen en dan maken we er nog winst op ook. Waar we dan weer andersoortig alcohol van kunnen blijven inslaan. Je hoort onze klanten niet klagen hoor. Ons bier is in de wijde omtrek van Lutjebroek bijzonder geliefd. Niet alleen door de prijs, maar ook door de smaak. We krijgen hele positieve feedback op de smaak van het bier. Sommige moeders verwerken het zelfs in hun gerechten. Bijvoorbeeld bij het bereiden van mosselen, waar Lutjebroek zo om bekend staat.

 

OPGEMERKT

De brouwerij bleef niet onopgemerkt. De belastingdienst kwam even een kijkje nemen en toen waren we de sjaak. Dus vanuit het principe; lekker goedkoop biertje, werd het kom maar hier met je geld. Echt iedereen bij ons was er ziek van. Letterlijk. Wil je een keer wat gezelligs doen, komen die engnekken langs om je leven zuur te maken. Toen hebben we besloten om een tijdje uit de lucht te gaan en hebben we het alom bekende alsof je neus bloed principe nageleefd.

 

VRAAG

Dit was best lastig, omdat de vraag naar ons bier enorm toenam. Niet alleen in Lutjebroek lusten ze er wel pap van, maar ook in de omstreken. Daarnaast bereikte het via via weer de randstad en ongelooflijk maar waar, daar werd het bier zeer gewaardeerd. We konden twee dingen doen: of de handdoek in de ring of doorpakken op een legale manier. Voor de tweede opties was er wel even een geldinjectie ‘tje nodig om de belastingschuld te betalen en om het een en ander wat professioneler aan te pakken. Gelukkig had Pieter z’n vader wel zin in een avontuurtje met de boys. Deze man heeft zoveel geld, dat krijgt ie in z’n leven niet op. Dus zo geschiedde.